makna jerawat di sebalik wajah

 


 

Bila jerawat kt muka conferm korang tensiontkan..macam2 korang pakai unruk hilangkan..sebenarnyew jerawat yang naik kt muka 2 ada maksut2 tertentu contohnyew jantung lemah,sembelit n masalah penghadaman..aku x sarankan korang percaya 100% n info ni akuu tahu pon kebetulan..trjumpa templet kt dlm kotak dairy..jom follow...


1.jerawat berhampiran garis rambut/ dahi
Petanda: tekanan hidup yang tinggi/x cukup tidur
Penyelesaian:tidur yang mencukupi  sekurang2  8 jam sehhari n minum air 3 liter sehari..
 


2.jerawat di dahi antara kening
Petanda:mungkin disebabkan oleh masalah jantung,disertai oleh rasa meluat dan gelisah
Penyelesaian:elak merrokok,minum arak,n relax...



3.jerawat di sisi mata
Petanda:kebiasaanya,disebapkan oleh hati yang tidak berfungsi dengan baik
Penyelesaian:tidur sebelum pukul 11 malam setiap hari.kerana proses pemulihan sel hati berlaku antara pkul 11mlm-4pagi


4.jerawat hujung hidung
Petanda: masalah radang perut& usus,system penghadaman berungsi ddengan lemah
Penyelesaian:elak ambil makanan n minuman sejuk sebap akan mengeluarkan asid ke dalam perut/usus yang akan menyebapkan gangguan system penghadaman.



5.jerawat berdekatan lubang hidung
Petanda:gangguan kesuburan ovary
Penyelesaian:relax!! Sertai aktiviti2 luar  yang menyeeronokkan untuk mengurangkan tenaga yang berlebihan



6.jerawat di pipi kiri
Petanda: hati mungkin berkerja terlampau kuat,mngakibatkan proses detoks meenjadi lambat dan lemah
Penyelesaian: sentiasa riang sepanjang hari dan dapatkan rehat secukupnya



7.Jerawat di pipi kanan
Petanda:paru-paru berfungsi dengan lemah dan kebiasaannya disertai dengan sejuk di bahagian kaki dantangan.ia juga tanda awal selesema.
Penyelesaian: tumpukan pada pernafasan.elakkan daripada mengambil makanan seepeerti mangga,keladi dan makanan lautyang akan mengakibatkan alergi.



8.jerawat di kawasan mulut
Petanda: masalah sembelit
Penyelesaian:meengambil makanan yang berseerat tinggi seeperti sayur2 n buah2



9.jerawat di dagu
Petanda:berlaku beberapa hari seebelum haid kerana perubahan hormone di dalam badan
Penyelesaian:elak ambil makanan n minuman  yang sejuk.guna produk penjagaan kulit yang meengandungi antiseptik

1 comment:

amalina mohayidin said...

menarikkkk. tak pernah pulak tau kann.


http://stayhealthyandbeautifulinsideout.blogspot.com/

Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...